Zuid-Italië in Zuid-Holland

Campania Finest

Brielle, werkelijk een schattige vesting in Zuid-Holland aan de Brielse Meer is een stad waar je heerlijk doorheen kunt struinen langs bijvoorbeeld allerlei mooie boetiekjes.

Hier in Brielle, aan de Turfkade is Campania Finest te vinden. Deze Italiaanse delicatessen winkel is een importeur van diverse likeuren, wijnen, grappa’s en bied vele verschillende producten aan uit de streek van Zuid-Italië ; Campanië. Deze streek heeft enkele bekende plaatsen onder zich zoals Napels, Pompeï, Salerno en de Amalfi kust.

Campania Finest heeft een uitgebreid assortiment aan wijn, olijfolie, (truffel)honing, pasta’s, limoncello etc. Ook bieden zij zelfgemaakt Italiaanse lekkernijen aan en hebben een koeling en vriezer met nog meer rechtstreeks uit het zuiden geïmporteerde delicatessen zoals heerlijke salami, mozzarella en nog meer bijzondere Italiaanse kazen.

Vele Italiaanse delicatessen die je in deze winkel vind zijn ook nog eens glutenvrij!

Glutenvrij shoppen bij Campania Finest

Magie Strega – Een van oudsher familiebedrijf ’La Famiglia Alberti’. Zij produceren verschillende soorten bijzondere likeuren en chocolade. De Torronicini Teneri bijvoorbeeld, heerlijk nougat met een chocolade laag. Zij hebben een uitgebreide assorti nougat en chocolade welke ook nog eens glutenvrij zijn.

La fabbrica della Pasta – Een display vol prachtige pasta soorten. Met zelfs een speciaal pakket voor kleine porties! Een combinatie van 6 pakjes met diverse soorten pasta welk voor 1 a 2 personen te gebruiken zijn, meteen gedoseerd! Dat is nog eens makkelijk! Dit (wederom) familie bedrijf ‘Famiglia Moccia’ is ontstaan in Gargnano, tussen Pompei en Amalfi in.

Ook zijn er diverse flessen goudgele olijfolie te vinden en likeuren welke ook glutenvrij zijn. De eigenaars Ronald en Caroline kunnen jou hier heel goed over informeren.

En mocht je zo enthousiast worden van deze lekkernijen om naar dit gedeelte van Italië op vakantie te gaan? Vergeet dan niet de folders van Salernotravel en B&B Casa Sant’Angelo mee te nemen die in de winkel te vinden zijn. Ook heeft Campania Finest op haar website enkel tips voor de omgeving van Sorrento.