Workshops Glutenvrij bakken Januari 2020

Het weekend van vrijdag 24 januari t/m zondag 26 januari heeft Chefkok Marco Scaglione enkele glutenvrije workshops gegeven gericht op de Italiaanse keuken.

Hieronder volgt een fotoverslag van hoe dit verlopen is, Met name heeft Marco Scaglione de technieken uitgelegd om tot een goed gebakken glutenvrij brood, focaccia en pizza te komen. En ook zijn de befaamde bombolone de revu gepasseerd.

Met name leren wat het verschil is tussen bakken met glutenvrij meel en met meel vol gluten was voor vele cursisten een eye-opener. In combinatie met zelf aan de slag te gaan, het voorbeeld te geven, vragen te stellen, actief meedoen en door gewoon weg af en toe goed te lachen maakt dat deze workshop het echte Italië naar boven heeft gehaald. Hoe mooi zijn de verschillen en de liefde die de Italianen in het koken stoppen. Zou de glutenvrije keuken daarom beter smaken in Italië? Door koken met Amore?

Van donderdag 2 april t/m zondag 5 april komt Chefkok Marco Scaglione vanuit Italië wederom naar Nederland om diverse glutenvrije bakworkshops te geven. Met zijn kennis en ervaring leert hij je hoe je een echte Italiaanse pizza en focaccia op tafel tovert. Hij laat je ook kennis maken met de Italiaanse ‘dolci’ de zoetigheden zoals een bombolone, een soort gefrituurde donut gevulde met een heerlijke crème vulling. Een zoete delicatessen die in Italië vooral bij het ontbijt word genuttigd. Niet alleen geeft hij de workshops Pane e Pizza en Dolci maar ook nog andere glutenvrije workshops waar jullie binnenkort meer over horen.

%d bloggers liken dit: