Accommodaties in Umbrië

De mooiste accommodaties in Umbrië, het hart van Italië.

Assisi – Valle del Subasio (provincie Perugia)

Nabij de prachtige stad van de chocolade, Perugia, ligt deze Agriturismo in Assisi. Assisi, bekend als bedevaartsplaats, het is de stad van de 13eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi.
Agriturismo Valle del Subasio heeft een zone met zitjes en een buitenoven en BBQ waar iedereen gebruik van kan maken, een speeltuin voor de jongste kinderen en een zwembad (met mini glijbaan) ligbedden + parasols. Daarnaast hebben zij ook een mini kinderboerderij, met kalveren, paarden, geiten etc

Het restaurant

Het restaurant is aangesloten bij de AIC (De Italiaanse coeliakievereniging) waardoor zij de gasten van goed voedende glutenvrije maaltijden kunnen voorzien. Zij gebruiken in hun menu’s de streekproducten (seizoensgebonden) en houden de Italiaanse tradities in ere.

De kamers/appartementen

Er zijn kamers en diverse volledig ingerichte appartementen beschikbaar (zelfs met vaatwasser). Daarnaast bieden zij ook gratis wifi aan op het gehele complex.

Welness

Bij het zwembad worden regematig gezellige avonden georganiseerd waarbij je kunt aanschuiven aan de lange eettafels en genieten van bijvoorbeeld een Italiaanse bbq-avond! Rondom het zwembad bevinden zich ligbedden en parasols waar je gebruik van kunt maken.

De omgeving

De ligging van deze agriturismo is ideaal als je Umbrië nog beter wilt leren kennen. Perugia ligt op een afstand van 25 min met de auto, Gubbio op 43 minuten. De kust ligt iets verder, ca 1.30 uur rijden. Mocht je dat toch een leuke dagtrip vinden dan kun je bijv Fano of Senigallia bezoeken, gezellige kleine kuststeden. Met de mogelijkheid om ook een duik te nemen in de Adriatische zee. Voor de natuurliefhebbers is het Nationale Park Monti Sibillini zeker de moeite waard. Je kunt er wandelen maar ook tochten maken met de fiets/mountainbikes. Vraag op de accommodatie zelf naar de mogelijkheden.

Extra info

  • speeltuin voor de kleinste
  • kinderboerderij ‘ Opa tommy’ met paarden, veulens, kalveren,geitjes, eenden etc

Waar eten en winkelen in de omgeving?

Klik hier voor glutenvrije winkels en restaurants in de omgeving

Klik hier voor als je meer info wilt over de beschikbaarheid van deze agriturismo

%d bloggers liken dit: