Toscane

Gelooide heuvels en sprookjesachtige dorpjes tussen deze heuvels maakt Toscane tot een prachtige en romantische streek. Met bekende steden zoals Siena, Lucca, Pisa en Florence is dit een naast al het groen ook een prachtige culturele streek om te bezoeken.

Florence – Ristorante Quinoa

Dit restaurant in de prachtige renaissance stad bestaat al sinds 2014 en werkt sindsdien als eerste met een 100% glutenvrije kaart. Niet alleen Italiaanse gerechten maar bijv ook Fish & Chips, heerlijke taarten. Of bijvoorbeeld cantuccini met Vinsanto (dessertwijn). Het menu is iedere dag weer gevarieerd, het is echt even goed bijtanken in dit restaurant met schitterend gekleurd servies. Echt een feestje om hier te eten.

Florence – Mister Pizza

Bij deze pizzeria, op enkele stappen lopen van de beroemde duomo, zijn alle pizza’s op het menu ook glutenvrij verkrijgbaar. Tegelijk kun je er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld lactosevrije of vegan mozzarella op je pizza te nemen, deze keuze staat op de menukaart.

Lucca – Starbene senza glutine

Een glutenvrije winkel die veelal verse producten in de winkel zelf bakt van focaccia tot de heerlijkste gebakjes. Daarnaast hebben zij ook een assortiment aan verpakte producten (ook lactosevrij).

%d bloggers liken dit: