NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) glutenvrije markten

Als deelnemer mochten wij al enkele malen getuige zijn van de NCV glutenvrije markten die zij ieder jaar organiseren.
In Maart/April is er een editie in Veldhoven en Vianen. In november vinden deze in Hoofddorp en Assen plaats.

Op de editie in Veldhoven na worden deze glutenvrije markten in een Van der Valk hotel gehouden waar er ook altijd, tegen betaling, een glutenvrije lunch/buffet word verzorgd.

Tijdens deze markt geeft NCV je de mogelijkheid om lezingen bij te wonen, nieuwe producten te proeven en te ontdekken, andere mensen ontmoeten die ook glutenvrij leven en de mogelijkheid om een diëtiste spreken.

De diversiteit aan standhouders op de markt geeft je in 1x meer kennis over de diverse verse en houdbare producten. Ook zijn er vele aanbiedingen voor bepaalde producten wat het natuurlijk interessant maakt om ook ‘even te komen shoppen’.

Zelfs aan de kinderen is er gedacht, een team van vrijwilligers verwelkomen je bij de entree en kinderen kunnen dan terecht bij de kinderhoek waar zij bijv kunnen knutselen of zelfs ook muffins kunnen versieren, uiteraard glutenvrij.
De activiteiten verschillen per editie.

TIPS om deze markt goed te kunnen benutten

  • Neem een grote boodschappen tas mee, een karretje is helemaal ideaal. Ook een rugzak helpt om je spullen goed te kunnen opbergen en toch je handen vrij te hebben om te proeven.
  • Neem contant geld mee, tegenwoordig kun je bij de meeste standhouders pinnen, maar het kan geen kwaad om goed voorbereid te zijn.
  • Houd er rekening mee dat er een rij kan staan bij aanvang, nu kun je gerust ook een uur na opening arriveren, let wel dat er bij sommige stands een beperkte voorraad is, met name de verse producten.
  • Alles is glutenvrij, de standhouders mogen zelf ook geen gluten (voor eigen lunch) mee naar binnen nemen.
  • Door de drukte is het vaak niet mogelijk om een uitgebreid uitleg te geven over een product, iedere standhouder is hier zeker wel bereid toe, maar het is vaak niet uitvoerbaar. Bereid je daarom voor om op de site van de ncv de deelnemende standhouders te bekijken, zo weet je al iets over de producten. Of neem een visitekaartje mee om ze later te contacteren.
  • Het is vaak best warm binnen de zaal, dikke jassen zijn overbodig.
  • Wist je dat als je lid word van de NCV ook het magazine Glutenvrij een paar keer per jaar ontvangt.
  • Loop twee keer een rondje langs de stand, vaak zul je zien dat je bij de eerste ronde net iets gemist hebt.

De eerstkomende data van deze markten:

Zaterdag 26 september 10 – 13.30 uur Van der Valk hotel in Vianen