Mini Foodtrip rome

Vrijdag 6 december 2019 zijn wij voor 2 nachten vertrokken naar Rome om daar heerlijk te genieten van de Italiaanse glutenvrije keuken maar ook om door deze prachtige stad te wandelen en te genieten van al haar moois.

Shoppen en eten zijn toch de trefwoorden van dit weekend vandaar dat onze eerste tussenstop op Castel Romano Designer Outlet was, op een klein half uurtje van het vliegveld vind je hier een gezellig en een mooie outlet met de bekende merken zoals Tommy Hilfiger, Adidas, Nike, Gap etc. Wat fijn is aan de winkelcentra in Italië, bijna overal is het gratis parkeren en ze zijn tot laat iedere dag open, van 10 – 21 uur.

Er tegenover zit ook een mini winkelcentrum met kleding en schoenenwinkels en diverse eettentjes en een MacDonalds.

Omdat er niet echt een glutenvrij restaurant in de buurt was, we wilden voor een pizza gaan, zijn wij naar Pomezia gereden op 15 min afstand waar wij bij Caroli 1969 een pizzaatje hebben gegeten. Het is een klein familie restaurantje in Pomezia (klein badplaatsje bij Rome) ze hadden vele keuzes aan pizza’s. Een ontzettende aardige bediening. Het restaurant is aangesloten bij de AIC (Italiaanse coeliakievereniging). Er was voldoende parkeergelegenheid (gratis) buiten.

Vervolgens zijn wij met de huurauto naar ons hotel in het centrum van Rome gereden. Hierover binnenkort meer..