Ligurië

De bloemenriviera waar steden als San Remo, Genua en Portofino toch wel de bekendste zijn. Ook de bekende Cinque Terre (diverse kleurrijke plaatsen langs de kustlijn) valt onder deze provincie. De beroemde focaccia is hier ontstaan, dus vergeet deze niet te proeven als je in de provincie verblijft!

Hieronder vind je diverse locaties waar je naar hartenlust kunt shoppen en eten!

La Spezia – Amalia glutenfree

Een prachtige banketbakkerij met home made zoetigheden. Al hun baksels zijn niet alleen glutenvrij maar ook lactosevrij. Je vind hier echt van alles: brood, focaccia, pizza, breadsticks, koekjes, gebakjes, hartige en zoete taarten. Verder hebben zij er ook een winkeltje bij met diverse verpakte producten zoals pasta, meel, drankjes etc.

Sestri Levante – Il fornaio senza glutine

Een bakkerij die je voorziet van zowel zoet als hartige Italiaanse delicatessen. Alles uit eigen oven

Alassio – Il Fornaio di Alassio

Een banket en broodbakkerij in de wonderlijke winkelstraat net vlak achter de boulevard in het centrum van Alassio. Tussen de prachtige gebouwen in de kleine smalle straatjes vind je hier heerlijke en ambachtelijke producten. Je kunt hier terecht voor brood, brood met olijven, focaccia met of zonder kaas, pizza, crackers, grissini. Of ga je liever voor de zoetigheden zoals brioches, croissants, meringhe, koekjes en de beroemde baci van Alassio. Check onze facebookpost

%d bloggers liken dit: