Lazio


In de hoofdstad van Lazio en Italië is er een enorm aanbod van glutenvrije winkels, bakkerijtjes en restaurants. Je kunt daarom gerust een stedentrip maken naar de prachtige stad zonder dat het je aan iets ontbreekt. Wij delen daarom ook graag onze ervaringen. En ook tips hoe je de locaties in combinaties met bezienswaardigheden kunt bezoeken om zo optimaal mogelijk van de stad te genieten.

Sperlonga – Ristorante Capricci di Mare

Een restaurant met een terras waarbij je uitzicht hebt over de zee. Heerlijk dineren op deze manier.

Ostia – Zenzero Ristorante

Relaxt restaurantje vlakvij de zee van de badplaats Ostia (nabij Rome). Wij hebben hier wel eens geluncht, in de zomer kunnen de deuren geheel open, heerlijke rustige sfeer. Ook veel vegan gerechten.

Rome – Voglia di Pizza

Dit restaurantje is onze favoriet in Rome. Hij ligt op enkele stappen van Campo dei Fiori en is open van 11 – 24.00 uur. De kaart is ontzettend uitgebreid van pizza tot pasta.

Rome (Trastevere) – Mama Eat

Voor diegene die mee hebben gedaan met één van de workshops van chefkok Marco Scaglione, hij heeft oa Mama Eat geholpen met het opzetten van het menu. Dus dat het heerlijk Italiaans genieten is weten wij nu 100% zeker. Het is een gezellig klein restaurantje, reserveren een must want het is er echt druk. Wij hebben er genoten van de Lasagna en gevulde aardappelkroketten! De wijk Trastevere is zo wie zo een gezellige uitgaanswijk welke niet mag ontbreken op je lijstje van ‘wat te doen in Rome’.

%d bloggers liken dit: