Italiaanse supermarkt in Olanda

Zaterdag 15 augustus was het een Italiaanse feestdag, Ferragosto. Voor sommige het inluiden van de zomervakantie voor anderen de christelijke viering van Maria Ten hemelopneming. Het is in ieder geval een dag waar het samenzijn met vrienden en familie en eten…veel eten centraal staat.

Wij hebben op deze dag Appetito Amsterdam bezocht. Van oorsprong een groothandel van Italiaanse producten en tegenwoordig ook toegankelijk voor de consument om even te shoppen in de supermarkt. Je waant je weer even in Italië met de heerlijke pasta’s, de flesjes ‘succo di frutta’ (vruchtensappen), diverse olijfolie, wijn, verse mozzarella en ricotta, diverse diepvries producten zoals arancini, olive ascolane, diverse salami’s en nog zoveel meer. Niet alles is glutenvrij maar je vind er nog best veel bijzondere producten tussen.

Wij hebben natuurlijk even voor je uitgezocht wat er zoal glutenvrij is! Let op! Dit is nog niet alles!

Door Italiamsterdam is er deze dag een speciale lunch georganiseerd. Voor € 10,- pp kon je een kaartje kopen en daarmee kiezen uit verschillende koude en warme pastagerechtjes en diverse zoetigheden. Met een speciale gratis klantenpas kregen wij deze dag ook nog eens extra korting in de supermarkt. Deze kun je evt al aanvragen als je van plan bent Appetito Amsterdam een bezoek te brengen –> Klik hier!

Wij hebben gekozen voor de glutenvrije pastasalade van Farabella, een voorafje tomaat met mozzarella alla bufala en als dessert een citroen tiramisu (deze was niet gv). Allemaal kleine porties om gewoon even “Italië” te proeven.

Dit event werd oa mede mogelijk gemaakt door de kok Giovanni D’Apice, La cucina di Tim, Appetito Amsterdam

Al met al de moeite waard om even naar binnen te lopen als je in de buurt bent. Je kunt er bij de ingang een heerlijke Italiaanse espresso drinken, staand..aan de bar..en als je je ogen even dichtdoet..hoor je de Italiaanse werknemers met elkaar praten..met op de achtergrond de Italiaanse radiozender en dan lijkt het net even alsof je in Italië bent.