Italiaanse Hotspots in Nederland

Ristorante Pizzeria La Palazzina – Leiderdorp

Dit gezellig familie restaurantje bevind zich in een woonwijk in Leiderdorp. Zomers hebben zij een mediterraans terras voor de deur, je kunt hier dan zitten onder de weelderige druiven en genieten van een echt Italiaans Ambience. Het interieur binnen straalt een huiselijke sfeer uit, met diverse souvenirs, posters en schilderijen die de Italiaanse sfeer nogmaals benadrukt.

De eigenaar Alessandro Mascia (Sardinië) kreeg meer dan 10 jaar geleden de vraag of hij een glutenvrije pizza kon maken voor 1 van zijn jongste klanten. Hij ontdekte dat het niet zo eenvoudig is, ook niet na jarenlange ervaring als pizzabakker. Wellicht overbodig om te noemen maar gluten is wat bind en bij het gebrek hiervan word het soms lastig om tot bijvoorbeeld een luchtige pizza te komen die niet afbrokkelt. Hij is blijven experimenteren en het is hem gelukt om een mix van deeg samen te stellen waardoor de pizza niet alleen luchtig is, maar ook een zachte bodem en een knapperig randje heeft, precies wat je van een pizza zou verwachten.

Er zijn diverse pizza’s en pasta’s waar je uit kunt kiezen met sauzen zoals bolognese of amatriciana. Belangrijk is wel om zeker een dag van tevoren te reserveren en erbij vermelden hoeveel personen glutenvrij eten en ook aan te geven als je bijvoorbeeld brood wilt voor een heerlijke bruschetta met tomaat vooraf, of een focaccia of zelfs lasagna! Deze staan niet standaard op de kaart, maar als je dit aangeeft bij de reservering dan willen zij dit met alle liefde voor je voorbereiden.

Wij gaan daarom zeker terug voor de lasagna!

Een dessert om af te sluiten hoort er natuurlijk ook bij, wij kozen voor de koffie met een klein schaaltje panna cotta. Panna Cotta is eigenlijk gekookte room, structuur lijkt op kwark. Het is heerlijk zoet met vaak een sausje van bijvoorbeeld aardbeiengelei of chocoladesaus eroverheen. Dit dessert vind je vaak op de kaart in restaurants in Italië, eigenlijk bijna altijd glutenvrij, maar vraag dit altijd even na bij het personeel.

De pizza was heerlijk maar onze ogen waren weer groter dan onze maag en konden wij de pizza niet helemaal op. Ook omdat wij natuurlijk stiekem van een dessert wilde genieten. Maar daar hebben ze bij La Palazzina een mooie oplossing voor. Je kunt het stuk wat je laat liggen netjes meenemen in een schattig pizzadoosje.
Dan kun je er zelfs nog de volgende dag van genieten, even opwarmen in de oven en klaar!

La Palazzina
Hoogmadeseweg 1
2351 CN Leiderdorp
Tel: 071-5414459

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: