Italiaanse Hotspots in Nederland

We kunnen niet altijd even snel naar Italië toe om te genieten van de Italiaanse glutenvrije keuken. Gelukkig zijn er voldoende gelegenheden, verspreid over heel Nederland, die ons de mogelijkheid geven om Italiaans te genieten in “Olanda”. Wij zetten ze voor jou op een rij nadat wij deze uiteraard zelf bezocht hebben, tja…wij moeten toch weten waar we over schrijven.

Very Italian Pizza – Rotterdam

Deze keten heeft in totaal 4 vestigingen in Nederland; Breda, Den Haag, Leiden en Rotterdam. Het fijne aan deze restaurants is dat het menu uitgebreid is, de ambiance gezellig en informeel. Je kunt er makkelijk met een vriendengroep gaan eten of gezellig met zijn tweeën. Daar waar bij menig restaurants je de deur word uitgekeken na dessert kun je hier rustig blijven zitten en bijvoorbeeld genieten van de cocktails (of Sprtiz uiteraard!)

Wij komen met veel plezier bij de VIP in Rotterdam aan de Blaak. Naast de markthal en met uitzicht op de kubuswoningen is dit ook een geweldige plek met een zeer ruim terras (zowel overdekt als gewoon helemaal open). Bij dit restaurant, met voornamelijk een jonge bediening, voel je je er altijd meteen welkom. Iedereen is zeer servicegericht, vriendelijk en hebben altijd tijd voor een praatje en een grapje. Je voelt je al snel zeer op je gemak waardoor geen vraag of verzoek te gek is (als het uiteraard binnen hun vermogen ligt). Top service wat het eten bij een restaurant, na goede kwaliteit eten, een zeer belangrijk gegeven is.

Sinds enige tijd is er nu ook de mogelijkheid om glutenvrij te eten bij de VIP. En dat moesten wij natuurlijk ook even proberen.

Antipasti

Een heerlijke antipasti mag natuurlijk niet worden overgeslagen bij de Italiaan. Zo kozen wij daarom voor een carpaccio en een caprese (mozzarella en tomaat). Het fijne bij de VIP is dat je deze in 2 maten kan bestellen; Kleine en grote portie. Dus naar gelang wat je op een avond kunt verorberen kun je kiezen hoe groot jouw voorgerecht mag zijn.

Hoofdgerecht

De keuze was snel gemaakt: Pizza Funghi (pizza met champignons) met als basis tomatensaus. En we kozen voor een pasta alla bolognese. (gehaktsaus) Je kunt kiezen uit diverse toppings voor de pizza’s en diverse sauzen voor de pasta. Helaas is de lasagna en sommige gevulde pasta helaas (nog) niet glutenvrij.

De pizza bodem is reeds kant en klaar en word in een speciale aluminium schaal gebakken. De topping word vers bereid door de koks. Let wel dat het in dezelfde oven gaat als de overige pizza’s. Niet tegelijk, en wel in een speciaal schaal met opstaand randje. Maar voor diegene die extra gevoelig zijn wel goed om te weten. Dunne bodem, krokant randje..hij was echt lekker! Het is erg persoonlijk van welke pizzabodem je houd, een dikke of een dunne bodem. Ik zelf geniet meer van een dunne bodem, zo smaakt de topping beter en zit je ook niet zo snel vol. Heerlijk pizza! Wij hebben er van genoten.

De pasta is van een Italiaans merk die ontzettend heerlijk smaakt. Omdat ikzelf alles mag eten, en dus goed het verschil weet, kan ik met oprecht zeggen dat dit een prima pasta is. De Bolognese saus (gehakt in tomatensaus) was ook een goede keuze, de pasta nam deze saus ook goed op. We kregen een flink bordje vol! Echt genieten!

Dessert

De avond hoor je natuurlijk wel af te sluiten met een dessert. Tijdens het drinken van een echte Italiaanse espresso hebben wij de dessertkaart bekeken. De keuze is beperkt maar wat je kunt kiezen klinkt goed: een coupe met diverse smaken schepijs of een mango waterijs…wij hebben gekozen voor de Sgroppino, een mix van citroenijs, prosecco, wodka en limoen, heerlijk fris! Een mooie afsluiten voor bij de Italiaan.

Houd er rekening mee dat er voor de glutenvrije variant een toeslag word berekend van € 3,50 per pizza/pasta. Dit weerhoud ons er in ieder geval niet van om nog een keer hier te gaan genieten van een smakelijke pizza.

Arrivederci!

VIP Very Italian Pizza
Blaak 31
3011 GA Rotterdam
Tel: 010 – 4048288

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: