Campanië

De provincie die bekend staat om de heerlijke mozzarella uit Napels, de pizza fritta en zoete sfogliatelle (krabbestaartjes). Ook hier geniet je weer van de wonderlijke culinaire tradities uit Italië.

Napels – Cafè bar Leopoldo

Leopoldo heeft meerdere vestigingen voor brood en banket in Napels. In omstreken zijn zij ook zeer bekend. Bij de Cafè bar van Leopoldo op de is alles glutenvrij. Je kunt er genieten van een heerlijke cappuccino aan de bar met een knapperig zoet croissantje erbij. Wij hebben er verleden jaar een bezoek aan gebracht ..klik hier voor de post die wij toen geplaatst hebben.

Nocera Inferiore – Il mondo senza glutine

Een winkel waar je echt van alles kunt vinden..van zoet naar hartig, om mee te nemen of direct op te eten. De keuze is reuze!

Positano – Ristorante Le tre sorelle

Dit restaurant is niet aangesloten bij de AIC. Maar hebben hun menu gelinkt aan een allergenenkaart. Zo zie je achter ieder gerecht diverse nummers die corresponderen met een allergie (bijv 1, bevat gluten, 2 bevat eieren) . In dit restaurant kun je met een glutenallergie genieten van diverse visgerechten, een heerlijke risotto en enkel vleesgerechten. Zij koken volgens de traditionele keuken van Positano.

Salerno – Pasticceria Arienzo Senza Glutine

Een banketbakkertje met prachtige creaties zoals taarten en gebakjes. Maar wat deze locatie zo bijzonder maakt is dat je nu ook, net als alle Italianen, een echte aperitivo kunt nemen. Dus een heerlijke cocktail waarbij je kleine hapjes krijgt. Italian way! Genieten dus hier, wat je kunt alles eten en drinken wat deze winkel te bieden heeft. Je kunt Arienzo senza glutine vinden op 15 min van het treinstation van Salerno.

Salerno – Celiafree prodotti senza glutine

Een winkel met vele diverse verpakte producten zowel glutenvrij als lactosevrij. Daarnaast bakken zij zelf glutenvrij brood en hebben een klein assortiment aan zoetigheden zoals bijvoorbeeld mini taartjes.

Somma Vesuviana – Pizzeria Amalfi

Een pizzeria met diverse soorten speciale toppings op de pizza maar je kunt er ook gewoon de orginele margherita nuttigen. Daarnaast vind je er heerlijke gegrilde groentes, aubergine met parmezaanse kaas en een kleinschalige collectie zoetigheden. Het restaurant ligt bij de vulkaan Vesuvius, dus goed te combineren met een excursie!

Napels – Mama Eat

Net als in Rome bevind zich in Napels ook een vestiging van Mama Eat. En wat kun je hier heerlijk genieten, niet alleen van pizza’s maar ook heerlijke pasta’s en dolci (desserts). Zeker wel 1 voor op je lijst om er te lunchen of dineren tijdens je bezoek aan Napels.

%d bloggers liken dit: