Handige apps voor een vakantie in Italië

Tijdens je vakantie in Italië wil je je natuurlijk niet druk maken waar en of je iets glutenvrij kunt vinden. En eigenlijk ook niet met een koffer vol etenswaren uit Nederland vertrekken. Wat je zelfs beter kunt doen is een lege koffer meenemen naar Italië want… Oh.. oh.. oh.. die Italianen kunnen de lekkerste glutenvrije baksels maken en de supermarkten( met name de maxi supermarkten) liggen vol met producten waarvan je gaat watertanden. Gooi die koffer vol voor de terugweg zou ik zeggen!

Welke Apps downloaden?

AIC – Associazione Italiana Celiachia

De AIC de Italiaanse Coeliakie vereniging. Zij zetten zich in om winkels en restaurant de keurmerk te geven zodat jij onbezorgd uit eten kunt gaan. Zij voorzien iedereen van informatie over de ontwikkeling van coeliakie in Italië, je kunt er adressen en winkels vinden in elke regio van Italië. Maar ook welke producten er glutenvrij zijn bijv.. Ook heeft iedere regio zijn eigen pagina bij de AIC. Tegenwoordig moet je lid zijn om hier alle info voor je vakantie te vinden, je kunt ook proefabonnement nemen voor 2 weken en deze is gratis.

Download hier voor IOS
Download hier voor Android

Mangiare senza glutine

Een handige app om vele glutenvrije mogelijkheden op te zoen zoals; restaurants, bakkerijen, agriturismi, winkels, ijswinkels, barretjes etc. Een ideale app als je op rondreis bent door Italië.

Download hier voor IOS
Download hier voor Android

Find me glutenfree

Deze app in het Engels is niet alleen handig voor Italië maar ook voor andere reizen binnen en buiten Europa. Ook met de app kun je gemakkelijk diverse locaties vinden waar je je op dat moment bevind. Je kan op adres of plaats zoeken maar ook op bijvoorbeeld bezorgrestaurants.

In de app kun je de plaatsen die je bezoekt ook beoordelen met sterren of een opmerking. En er foto’s toevoegen bijv van je aankopen.

Download hier voor IOS
Download hier voor Android