Groepsreis naar Le Marche

Le Marche – Agriturismo Vecchio Gelso

Gezien de omstandigheden het even niet toe laat om te reizen willen wij je wel vast informeren over deze bijzondere reis welke gaat plaatsvinden zodra het reizen weer is toegestaan. Data volgt nog.

Deze reis staat in het teken van het ontdekken van de Italiaanse glutenvrije keuken, het leren maken van deze glutenvrije lekkernijen zoals pasta. En het bezoeken van deze prachtige streek en de mooiste bezienswaardigheden zoals Ascoli Piceno en de Grotte di Frasassi en vooral genieten van de streekproducten die verwerkt worden in maaltijden, La Dolce Vita, alles glutenvrij (en het kan ook lactosevrij) uiteraard. Ook bezoeken wij er glutenvrije delicatessenwinkels, zoals je nog niet eerder heb gezien in Nederland. Dit alles onder de Italiaanse zon aan de Adriatische kust. Neem maar een lege koffer mee want deze word zeker volgeladen met heerlijke Italiaanse culinaire souvenirs!

Tijdens deze 6 dagen verblijven wij ook een nacht en een middag in Rome. Door middel van een mini tour leiden wij jullie langs de mooiste plekjes zoals de Spaanse trappen, Colosseum en o.a. de Trevifontein. Een diner bij Mama Eat in Trastevere mag hier zeker niet aan ontbreken.

Agriturismo Vecchio Gelso

Programma van de glutenvrije reis

Dag 1 Bij aankomst op het vliegveld van Rome (Ciampino/Fiumicino) word je met de minivan opgehaald. Zodra de groep compleet is rijden wij richting de Marken, Ortezzano, waar wij allereerst een salumeria bezoeken en heerlijke salami’s traditioneel bereid gaan proeven, bij Vecchio Gelso genieten wij erna van een heerlijk glutenvrij diner.

Dag 2 Workshop glutenvrije pasta maken. Lunchen wij op de agriturismo om daarna Ascoli Piceno te bezoeken, s’avonds wederom genieten wij van een glutenvrij diner op locatie.

Dag 3 Wij brengen een bezoek aan de Grotte di Frasassi, een ondergronds grottencomplex waar het effect van water en steen zorgt voor schitterende stalacieten en stalagmieten. We krijgen een heerlijk lunchpakket mee om in de heuvels van de Marken te kunnen genieten van een picknick. s’middags staat er een bezoek gepland aan een heuse wijnproeverij van de CiùCiù Agricola, heerlijke wijnen gemaakt in de Marken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is header-vini-rossi2-1024x384.jpg

Dag 4 Een bezoek aan San Benedetto del Tronto aan de Adriatische kust, we laten ons verrassen met een glutenvrije lunch buiten de deur om s’middags aan te schuiven bij een workshop Olive Ascolane (gevulde olijven) maken, traditioneel gerecht uit de streek. Met aansluitend een diner in het restaurant van Vecchio Gelso.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is olive-ascolane.jpg
Olive Ascolane – Gevulde olijven

Dag 5 S’ochtends nemen wij afscheid van de Marken en rijden wij richting Rome, waar wij de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Trevifontein, Colosseum en de Spaanse trappen gaan bezichtigen. We gaan genieten van een heerlijke pizza of Lasagna bij Mama Eat in Trastevere.

Dag 6 Helaas keren wij alweer vroeg terug naar Nederland, met hopelijk een koffer vol (eetbare) souvenirs en een ervaring rijker.

Bij de reis inbegrepen:

 • 6 overnachtingen (waarvan 1 in een hotel in hartje Rome)
 • Toeristenbelasting
 • Ontbijt, lunches ( enkele keer een lunchpakket), diner
 • Vervoer van en naar vliegveld in rome
 • Vervoer tijdens de reis per minivan
 • Begeleiding van Marcella Alessandro (de gids en eigenaresse Saluti da Italia)
 • Verrassingsmomentjes
 • 2 workshops glutenvrij koken/bakken
 • wijnproeverij
 • Bezoek aan de Grotte di Frasassi

Niet inbegrepen:

 • retourvlucht Nederland – Rome (bij voorkeur Ryanair)
 • reis en annuleringsverzekeringen

Kosten € 1.150,- pp op basis van een 2 persoonskamer (bij gebruik van een single room komen er éénmalig de kosten van € 25,- bij)

Voor uitgebreide informatie wat wel of niet bij de prijs is inbegrepen kun je het formulier hieronder invullen. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een reactie krijgt.

Je kunt het onderstaand formulier invullen als je je wilt aanmelden voor de reis. Je ontvangt dan van ons de volledige voorwaarden en annuleringsopties.

Let op: Het invullen van het onderstaand formulier is nog niet een bevestiging van deelname.

Hopende je zo voldoende te hebben geïnformeerd, arrivederci!

Wij verheugen ons zeer op deze culinaire reis!


%d bloggers liken dit: