Gevulde Siciliaanse sinaasappels

Wat als je een overload aan heerlijke zoete sinaasappels hebt uit Sicilië? Dan maken wij hier gewoon een heerlijke bavarois van! Met deze regenachtige dagen is het ideaal om te focussen op onze keuken kwaliteiten!
Dit recept is eenvoudig en ook de bereiding ervan. Binnen een korte tijd kun je genieten van een heerlijk dessert.

Wat hebben wij nodig?

4 sinaasappels
100 gr suiker
250 ml slagroom
6 gram gelatine
bigarreaux (of gekonfijte sinaasappel)

Bereidingswijze

De sinaasappels ga je persen en daarna met een zeef overgieten in een kom. Zo voorkom je dat evt vruchtvlees erbij komt. Je voegt aan de kom de suiker toe en dit geheel ga je au-bain-marie verwarmen. Je blijft met een garde in de kom roeren zodat het suiker goed oplost.
De gelatineblaadjes laat je in de tussen tijd in een bakje met koud water weken.


Als de suiker is opgelost en de sinaasappelsap warm (ca 60/70 gr) is geworden, haal je de kom uit de pan met water en roer je hierdoorheen de blaadjes gelatine. Als de gelatine opgelost is zet je de kom in een bak met koud water (eventueel kan dit ook in een laag koud water in de gootsteen) en met voorkeur ook ijs (of koelelementen erbij) in het water zodat de mix van suiker, sinaasappelsap en gelatine snel kan gaan koelen. Je blijft in deze kom af en toe roeren. In de tussentijd klop je de slagroom tot op yoghurtdikte. En als je ziet dat de sinaasappelsap aan het geleren is (dik begint te worden) dan haal je de kom uit het water.

Au bain marie verwarmen


Je voegt de kom met sinaasappelsap direct aan de kom met opgeklopte slagroom toe en meng dit met een spatel zodat het luchtig blijft. Als deze mix goed doorgemengd is en het mengsel een egale kleur heeft kun je het overgieten in de overgebleven sinaasappelschillen voor een leuk effect en laat je deze in de koelkast 3 à 4 uur stollen.
(Je kunt het evt ook in glazen of vlaschaaltjes gieten)

Je kunt als de bavarois goed is opgestijfd deze uit de koelkast halen en serveren met bijvoorbeeld een versiering van een gekonfijte sinaasappel.

Buon appetito!

Smile!