Ciù Ciù wijn uit le Marche

Ciù Ciù is een organische wijnboerderij welke in het bezit is van de Familie Bartolomei, ze zijn gelegen in de heuvels van Piceno, in Offida (Provincie van Ascoli Piceno). Hier ligt het hart van de ‘Rosso Piceno Superiore’ de bekende rode wijn die in deze steek ‘Le Marche’ dichtbij de Adriatische Kust is ontstaan.

Tijdens de vakantiebeurs in januari 2020 in Jaarbeurs Utrecht heb ik persoonlijk kennis mogen maken met enkele van deze wijnen. Ciù Ciù was daar één van de vertegenwoordigers voor de streek Le Marche bij de stand van ENIT (Italiaans verkeersbureau). De rode wijn ‘Piceno’ Bacchus was een openbaring. Ik kan mij helaas geen wijnkenner noemen, het is bij mij de persoonlijk smaak die telt. Met wijn weet ik vaak niet de juiste keuze te maken waardoor ik vaak een rode wijn drink die te sterk, droog en eerder bitter overkomt. Deze wijn was een genot om te drinken, niet zoet, niet afremmend in de smaak maar een vloeiende rode wijn waarvan je meteen een gelukzalig gevoel krijgt zodra je er een slok van neemt. In 2017 heeft het Amerikaanse blad Forbes deze ‘Bacchus’ wijn genoemd voor de top 10 van beste Europese wijnen onder de 20$.

Het was voor mij de eerste rode wijn in jaren waar ik echt van kon genieten. Ik ben daarom ook ontzettend bij dat wij tijdens de glutenvrije reis naar Italië in maart 2021 ook een bezoek gaan brengen aan deze wijnboerderij. Zodat wij nog beter kunnen kennismaken met deze wijnimporteur en haar wijn. De meeste wijnen van de Ciù Ciù wijnboerderij zijn naast glutenvrij ook 100% veganistisch.

Waar te koop?

Als je niet kunt wachten om de wijnen van Ciù Ciù te proberen dan kun je o.a. terecht bij de volgende wijnimporteurs. Tasto is een onderdeel van Mercato Italiano, zij zijn de officiële importeurs van de Ciù Ciù wijnen in Nederland.