Chef Marco Scaglione

Marco Scgalione is geboren op Sicilië en vanaf jongs af aan had hij een enorme interesse in de keuken. Tijdens zijn jeugd is hij verhuisd naar Toscane waar hij aan de hogere hotelschool van Montecatini Terme heeft gestudeerd voor Chef-kok.
Na zijn studie is hij direct gaan werken in Frankrijk om daar de Franse keuken te ontdekken waarna hij bij terugkeer in Italië zich heeft aangesloten bij de AIC (Italiaanse Coeliakievereniging) voor een project ‘glutenvrije keuken voor de kinderen van Saharawi’.
Zijn gerechten getuigen van een echte passie voor een smakelijke tafel, de smaken en de warmte van de plaatsen die hij heeft bezocht van Sicilië tot aan Toscane en langs Frankrijk.
Marco heeft twee keer de prijs mogen ontvangen voor beste Chef binnen de glutenvrije keuken van de AIC. Hij heeft diverse publicaties geschreven m.b.t. de glutenvrije keuken en werken met een intolerantie binnen de keuken. Hij adviseert in hotels, kookscholen, geeft ook les en bied door heel Italië diverse glutenvrije workshops aan. Ook levert hij een grote bijdrage aan diverse start ups van glutenvrije restaurants en winkels.

Op zijn website kun je ook diverse online bakworkshops volgen of vele recepten vinden (wel in het Italiaans)

%d bloggers liken dit: