Workshops Glutenvrije Italiaanse Keuken

Van donderdag 2 april t/m zondag 5 april komt Chefkok Marco Scaglione vanuit Italië wederom naar Nederland om diverse glutenvrije bakworkshops te geven. Met zijn kennis en ervaring leert hij je hoe je een echte Italiaanse pizza en focaccia op tafel tovert. Hij laat je ook kennis maken met de Italiaanse ‘dolci’ de zoetigheden zoals een bombolone, een soort gefrituurde donut gevulde met een heerlijke crème vulling. Een zoete delicatessen die in Italië vooral bij het ontbijt word genuttigd.

De Italiaanse Chefkok geeft zijn les ook in het Italiaans, Marcella Alessandro is hierbij om alles duidelijk te vertalen naar het Nederlands, ook vragen stellen is hierbij mogelijk. Je waant je even in Italië op deze manier!

Welke workshops kun je verwachten?

Workshop Pane e Pizza
Kosten: € 85,- pp Duur: 4 uur
Deze workshop hebben wij in Januari ook gegeven, enkel was de animo hiervoor zo groot dat wij niet iedereen een plekje konden geven.
Tijdens deze workshop leer je technieken hoe je het beste het juiste glutenvrije deeg kunt maken om ervoor te zorgen dat de broodjes lekker luchtig worden, net als de focaccia en hoe je deze deegwaren lang kunt bewaren.

We maken een pizza om deze voortaan gemakkelijk in de thuisoven af te bakken, een focaccia met of zonder olijven, heerlijke sesambroodjes en o.a een calzone.
De mix die wij ervoor gaan gebruiken is zowel gluten als lactosevrij.

Na afloop neem je diverse baksels mee naar huis en ontvang je ook nog een leuke goodiebag van ons!

NB koffie/thee/water is inbegrepen.

Workshop Dolci 2 – Italiaanse zoetigheden
Kosten: € 85,- pp Duur: 4 uur
Tijdens deze workshops leer je hoe je de bekendste Italiaanse dolci kunt maken op een glutenvrije manier. Je leert de fijne kneepjes van het juiste deeg te maken, waaraan je moet denken bij het rijzen van het deeg en hoe je al deze lekkernijen het beste kunt afbakken.

o.a. komen de volgende Italiaanse delicatessen aan bod; cannoli (siciliaanse cannoli), cantuccini (de beroemde amandelkoekjes), crostata (heerlijke taart met een krokant laagje) en onze favoriet: Bombolone (gefrituurde donuts met een heerlijke banketbakkersroom vulling). De mix die wij ervoor gaan gebruiken is zowel gluten als lactosevrij.

Na afloop neem je diverse baksels mee naar huis en ontvang je ook nog een leuke goodiebag van ons!

Nb Koffie/thee en water is inbegrepen

Data en Locaties voor de workshops

Workshops Pane e Pizza

Donderdag 2 april van 15.00 – 19.00 uur
Locatie: GluutlooZ en Zo in Brielle
De bekendste 100% glutenvrije lunchroom en winkel in omstreken.

Vrijdag 3 april van 09.00 – 13.00 uur
Locatie: Room2Learn in Amsterdam (Amstel)
Prachtlocatie in het centrum van Amsterdam, op 25 min lopen van het centraal station.


Workshops Dolci 2 : Italiaanse zoetigheden

Vrijdag 3 april van 15.00 – 19.00 uur
Locatie: Room2Learn in Amsterdam (Amstel)
Prachtlocatie in het centrum van Amsterdam, op 25 min lopen van het centraal station.

Zaterdag 4 april van 15.00 – 19.00 uur (Nederlandse Coeliakie dag)
Locatie: Hotel van der Valk in Vianen
Dit is direct ook de locatie van de glutenvrije markt die door de NCV word georganiseerd van 10.00 – 13.30 uur. Saluti da Italia is hier ook bij met een stand met haar amandelkoekjes en cannoli! Klik hier voor meer info

Zondag 5 april van 09.00 – 13.00 uur
Locatie: GluutlooZ en Zo in Brielle
De bekendste 100% glutenvrije lunchroom en winkel in omstreken.

Schrijf je hieronder in voor de workshops! tot ziens!