Saluti da Italia
Genieten van Bella Italia

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2020 komt Chefkok Marco Scaglione vanuit Italië naar Nederland om 4 glutenvrije bakworkshops te geven. Met zijn kennis en ervaring leert hij je hoe je een echte Italiaanse pizza en foccaccia op tafel tovert. Hij laat je ook kennis maken met de Italiaanse ‘dolci’ de zoetigheden zoals een bombolone, een soort gefrituurde donut gevulde met een heerlijke crème vulling. Een zoete delicatesse die in Italië vooral bij het ontbijt word genuttigd.

We maken o.a. gebruik van de verschillende bakmixen van ‘Molino Dalla Giovanna’. Deze zijn gluten,- en lactosevrij. Ze zijn al sinds 1832 in de running en hebben voor hun diverse meel ook het certificaat biologisch. Hun meel is o.a. te gebruiken voor pizza, pasta, gebakken en gefrituurde zoetigheden, koekjes en taarten.

De Italiaanse Chefkok geeft zijn les ook in het Italiaans, wees gerust, Marcella Alessandro is hierbij om alles duidelijk te vertalen naar het Nederlands, ook vragen stellen is hierbij mogelijk. Je waant je even in Italië op deze manier!

De workshops worden gegeven op het prachtige terrein van de Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein in Baarn. Mocht je hier nog nooit geweest zijn, maar stond het wel op je lijstje dan is dit een uitgelezen kans. Hoeve Ravenstein heeft niet alleen een boerderijwinkel met allerlei biologische, freefrom en verse producten maar zij organiseren al enkele jaren ook de boerenmarkten op het erf en de glutenvrije markten, waar exposanten met hun gluten,- en lactosevrije producten de bezoekers keer op keer verrassen. 

Klik hier voor meer informatie over de Workshop Pane e Pizza
Klik hier voor meer informatie over de Workshop Dolci

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram