Saluti da Italia
Genieten van Bella Italia


 

Glutenvrij naar Rome! 30 aug t/m 2 sep 2019 € 349,- pp

Het programma

Vrijdag 30 augustus

We vliegen vanaf Brussel Zaventem naar Rome Fiumicino waar we om 12.25 uur landen. Daar stappen we in de huurauto die ons naar het hotel brengt op de Via Nomentana, de langste weg van Rome. 15 min van het centrum vandaan.

Even opfrissen in het hotel om daarna met de bus richting het centrum van Rome te gaan. We zijn 15 min verwijderd van het centrum. We beginnen met een wandeltour langs het Colosseum, Piazza Venezia, Trevi Fontein en de Spaanse Trappen. Om daarna heerlijk te dineren in een allround glutenvrij restaurant in het centrum van Rome vlakbij Campo dei Fiori. Pasta, Pizza in zoveel verschillende variaties, genoeg keuze! Daarna sluiten wij het diner af met een heerlijk glutenvrij ijsje van Venchi of Grom bij het Pantheon. Zaterdag 31 augustus

We brengen een bezoek aan een speciale glutenvrije winkel waar je heerlijk vers gebakken brood, gebakjes en hartige snacks kunt halen. Verder hebben zij een uitgebreid assortiment van oa Schär en vele andere Italiaanse merken.

Met oa het knapperige vers gebakken brood en Italiaanse lekkernijen gaan we heerlijk in de Italiaanse buitenlucht picknicken. La dolce vita. Denk aan een gezellige lange tafel, onder de olijfbomengaard.

Na de lunch gaan we verder Rome ontdekken, we brengen een bezoek aan het Vaticaan, St Pieter, waar de mogelijkheid bestaat om tot aan de koepel te komen waar je een prachtig uitzicht over Rome hebt.

Vanaf daar lopen we richting Castel San Angelo, de engelenburcht, daarna brengen we een bezoek aan Piazza Navona om onze tocht door Rome af te ronden in de levendige wijk Trastevere, de uitgaanswijk van Rome. Vol gezellige restaurantjes en pubs en uiteraard wederom een glutenvrij restaurant. Waar we weer heerlijk gaan genieten!

Zondag 1 september

 S'Ochtends na een heerlijk Italiaans ontbijt brengen wij een bezoek aan Porta di Roma, een groot winkelcentrum met een Iper supermarkt, hier vind je een waanzinnige grote afdeling met heerlijke producten en ook op de versafdeling kom je van alles tegen wat je in Nederland (nog) niet kunt vinden.

S'Middags hebben we een gezamenlijke lunch op een glutenvrije locatie waarna je de middag en avond vrij bent om zelf de stad te ontdekken.

( We zijn ook bezig om te bekijken of we een workshop glutenvrij pizza maken kunnen regelen deze dag, meedoen is geen verplichting, we zijn nog bezig een mooie locatie hiervoor te vinden)


Maandag 2 september

S'Ochtends genieten wij nog eenmaal van een heerlijk Italiaans ontbijt om daarna nog de laatste verse lekkernijen aan te schaffen voor de terugweg. Nog even bij de bakker langs voor vers brood!

We stoppen onderweg naar het vliegveld op een mooie locatie in de omgeving van Rome voor onze laatste Italiaanse lunch om daarna om 19 uur weer terug te vliegen naar Brussel. Met een koffer vol lekkernijen, een telefoon vol prachtige foto's van Rome en een ervaring rijker. De reisleidster - Marcella Alessandro  Zelf kom ik al jaren in Rome, mijn familie woont er en ben er goed bekend met de omgeving. Ik kan je daarom prima rondleiden door deze drukke en chaotische stad zonder te verdwalen en je alle hoogtepunten laten zien. Voor historische weetjes en meer diepgang over de monumenten en kunstwerken raad ik je aan een reisgids over Rome aan te schaffen. Dit voor als je meer achtergrondinformatie wilt. 


 

 

 

  

De glutenvrije reis naar Rome kost € 349,- pp

Dit is inclusief:

- 3 overnachtingen in een 3*** hotel in Rome

- Vervoer van en naar Fiumicino Airport

- Begeleiding van een Italiaanse/Nederlandse reisleidster

- Tour door Rome langs alle bezienswaardigheden.

- Reizen met openbaar vervoer en vervoer per huurauto in Rome

- Lunch op zaterdagmiddag

- Diner op vrijdagavond (voorgerecht, hoofdgerecht en 2 x een drankje)

- Diner op zaterdagavond (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en 2 drankjes)


Niet bij inbegrepen:

- Retourvlucht Ryanair Brussel Zaventem - Rome Fiumicino (op dit moment kost een retourvlucht incl 10 kg handbagage 100€ )

vrijdag 30 augustus 10.00- 12.25 en terug op ma 2 september 19.55 - 22.15

- Vervoer van en naar luchthaven van Brussel Zaventem

- Ontbijt ( we nuttigen deze op de Italiaanse manier in een bar met glutenvrije zoetig en hartigheden)

- Overige maaltijden die niet genoemd zijn

- Voor een single room geld een eenmalige toeslag van € 25,-

- Reis en annuleringsverzekeringen

 


-Deze reis vind plaats bij een min aanmelding van 4 personen en max 8 personen.        Aanmeldingen ontvangen wij graag voor 30 juli 2019.

 

 


 

 
E-mailen
Bellen
Instagram