Saluti da Italia
Genieten van Bella Italia

UPDATE 13 JULI 2019

De AIC heeft besloten om toch betaalde lidmaatschap in te voeren indien je de app wilt gebruiken. Dat komt neer op € 35,- per jaar.

Er is gelukkig ook een voordelige vakantie oplossing: Je kunt je aanmelden voor de "Accesso Welcome" hier betaal je dan € 3,99 voor en kun je twee weken gebruik maken van de app.

Ideaal voor tijdens je vakantie!Stappenplan aanmelden AIC app (voor android en iOS)

AIC is de Italiaans Coeliakie vereniging, zij hebben een app waarmee je op een simpele manier per provincie/stad kunt zien waar je glutenvrij kunt eten of boodschappen kunt doen. Ook werkt deze app met een GPS systeem, zo rekent hij bijvoorbeeld uit binnen hoeveel meter je al een heerlijke glutenvrije pizza kunt eten. Ideaal voor op vakantie!


We leggen je hierbij hoe je de app kunt installeren en gebruiken, succes!


  1)    Zoek de AIC mobile in de app store (of op Google play). Deze herken je aan het volgende icoon:2)     Download de gratis app op je telefoon of tablet. 


 

     

 3) Open de app op je mobiel of tablet en klik op het menu linksboven


 


 

            

 

  

 4) Klik het volgende aan: "Registrati subito gratuitamente"- "Registreer je direct gratis". 

5) Vul de benodigde gegevens in. Je dient wel een adres in Italië in te vullen. Denk aan een vakantie adres of gewoon een MacDonalds in de buurt. Er word geen post verstuurd, het is enkel nodig om de inschrijving te bevestigen. Soms moet je hierin even creatief zijn! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  6) Via de mail krijg je een bevestiging in het Italiaans en in het Engels dat de inschrijving is bevestigd. Je dient deze enkel nog extra te bevestigen door de link in het blauw aan te klikken. De mail krijg je binnen enkele minuten, mocht je deze nog niet ontvangen hebben, check dan je spam inbox. 


 


7) Nu kun je eindelijk gebruik maken van de app. Door het menuknopje linksboven in te drukken kun je je vanaf daar inloggen (mocht je uitgelogd zijn) en kun je de locaties die glutenvrij zijn gaan zoeken.

 

Locali Gluten free - Glutenvrije locaties
Cerca per Provincia - Zoek per provincie

Negozi - Dove Acquistare - Winkels, waar inkopen doen.


 

 

  
8) Als je : ‘Locali gluten free’ aanklikt kun je ook gebruikmaken van de GPS, je vind dan de dichtstbijzijnde glutenvrije restaurants, winkels en bakkerijen.
               

 
Gegarandeerd dat je met deze app veel gemakkelijker door Italië reist zonder stress dat je niet culinair kunt genieten. Mocht je er nog vragen over hebben dan kun je ons altijd contacteren.

Arrivederci e Buon Appetito! 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram